Wat is een kettlebell?

Wat is een kettlebell?

De kettlebell, je zult er misschien wel eens van gehoord hebben of je hebt het wel eens zien voorbijkomen. Maar je weet tot de dag van vandaag nog steeds niet precies wat het is. Geen zorgen in dit artikel staat alles wat je moet weten over de kettlebell.

Wat is een kettlebell?

Een kettlebell ziet eruit als een kanonskogel met een handvat. De kettlebell komt oorspronkelijk uit Rusland en wordt daarom gemeten in Poods.( Één pood is 16 kilo). Een kettlebell kan varieert in gewicht van 4 kilo tot 48 kilo.

Waarvoor gebruik je een kettlebell?


Je traint met behulp van een kettlebell je kracht en uithoudingsvermogen, flexibiliteit stabiliteit en coördinatie. Door de oefeningen die je maakt zorgt het ervoor dat je bezig bent met een full body workout.

Voordelen van het trainen met kettlebell


De kettlebell oefeningen zijn goed aan te leren aan beginners en je kunt bovendien het gewicht zelf bepalen. Tijdens het trainen met een kettlebell maak je gebruik van verschillende spiergroepen die moeten samenwerken. Dit zorgt voor een intensieve full body workout. Een kettlebell is ideaal om te gebruiken voor een kracht en conditietraining of een crossfit training. Daarnaast is de kettlebell voor de mensen die graag thuis trainen een aanrader omdat het trainen met een kettlebell effectief is en weinig ruimte in beslag neemt. Bovendien hoeft het trainen met een kettlebell niet lang te duren aangezien een traing van 20 à 30 minuten al erg intensief kan zijn.

Welke oefeningen kan ik uitvoeren met een kettle bell?


De kettlebell is erg handig omdat die (op juiste manier ingezet) zorgt voor een intensieve full body workout. Er zijn ondertussen al heel veel oefeningen die met de kettlebell uitgevoerd kunnen worden. Ik heb hieronder alvast een paar voorbeelden waar je als beginner alvast mee kunt starten. Veel trainingsplezier.

Reactie plaatsen