Wat is een Bosu ball?

Wat is een Bosu ball?

De Bosu Ball, je hebt hem wel eens zien voorbijkomen, maar je weet nog niet precies wat het is. Geen zorgen, in dit artikel staat alles dat je moet weten over de Bosu ball.

Wat is een Bosu ball?

Een Bosu ball ziet eruit als een halve bol en is opgeblazen met lucht. Je kunt de bal gebruiken met de halve koepel naar boven of de platte onderkant naar boven.

Waarvoor gebruik je een Bosu ball?


De Bosu ball is er voornamelijk voor om de balans te verbeteren. De Bosu Ball zorgt ook voor het verbeteren van de flexibiliteit. De Bosu ball wordt gebruikt onder andere door fysiotherapeuten, professionele atleten en fitnesscentra. Voor vechtsporters is het een goede manier om de stabiliteit te verbeteren en het lichaam te laten wennen aan allerlei bewegingen. Zoals het maken van een trap, waarbij je op één been staat.

Voordelen van het trainen met Bosu ball


Over de bosu ball bestaan fabels dat die zou kunnen zorgen voor meer resultaat. Het is echter een fabel dat het squatten met een bosu ball je kracht verhoogt. Het is wel een goede manier van verbeteren van de stabiliteit en flexibiliteit. Naast dat het kan zorgen voor een betere stabiliteit en flexibiliteit is het een goed middel om te herstellen van een blessure.

Ook kan het door de verschillende bewegingsplatformen bepaalde sporters helpen om hun lichaam te laten wennen bij het aanhouden van een stabiele houding. Voor vechtsporters is dit een middel om de stabiliteit te verbeteren tijdens het vechten.

Welke oefeningen kan ik uitvoeren met een Bosu ball?


Er zijn veel oefeningen die je kunt doen met een bosu ball, maar het is een goed functioneel middel om de stabiliteit te verbeteren. Ik heb een paar voorbeelden van een paar stabiliteitsoefeningen hieronder gezet. Veel trainingsplezier.(Eventueel voor de vechtsporters)

Reactie plaatsen