Personal trainer Amsterdam

Personal trainer Amsterdam

Ben je op zoek naar een personal trainer in Amsterdam, maak dan gebruik van de volgende tips. Het is goed om een trainer uit te kiezen die ervaren is en waarmee het klikt, zodat je elke keer weer zin hebt om te gaan trainen. Ook is het belangrijk dat de plek makkelijk bereikbaar is, want je moet er immers elke week minimaal 1x heen.

Zo zijn er nog vele andere tips die jou helpen bij het vinden van de meest ideale trainer. In dit artikel geven we jou de 5 belangrijkste tips om aan de slag te gaan met een personal trainer bij jou in de buurt.

5 Tips om jouw personal trainer te vinden

Je wilt aan je gezondheid werken: fitter worden, afvallen, conditietraining of gezonder gaan eten. Je zult intensief met je personal trainer gaan samenwerken en je investeert in die persoon. Je wilt dus graag een goede trainer vinden.

De vraag is: hoe vind je die? Om je met je zoektocht te helpen, vind je hieronder 5 tips. Hiermee kun je de juiste vragen stellen en uitzoeken of deze personal trainer goed bij je past.

1. Vrijblijvende kennismaking


Heb je een personal trainer op het oog die je wel geschikt lijkt? Ga dan niet meteen beginnen met trainen, regel eerst een vrijblijvende kennismaking. Het is belangrijk om te kijken of het klikt met die persoon. Dat kan eigenlijk alleen als je elkaar ontmoet.

Tijdens dit gesprek kun je ook vragen stellen, over de werkwijze en ervaring van de trainer. Let op of hij of zij al je vragen duidelijk beantwoordt, of de trainer de tijd voor je neemt en of je je op je gemak bij hem of haar voelt.

Verloopt dit gesprek positief, dan kun je aangeven dat je alle informatie laat bezinken en een dag later contact zal opnemen om aan te geven of je door wilt gaan of niet. Geef jezelf deze tijd om op een rijtje te zetten wat je van het gesprek vond en neem de beslissing in alle rust.


2. Kennis en ervaring


Zorg dat je erachter komt welke kennis en ervaring de personal trainer heeft. Dat kan tijdens het informatieve gesprek, maar kun je vaak ook zien op zijn of haar website. Kijk of een genoemde opleiding op internet te vinden is en of de trainer alle diploma’s heeft.

3. Trainingsdoelen


Het is handig als je goed voor ogen hebt, wat je doelen zijn met personal training. Waarom wil je een personal trainer inhuren? Je kunt denken aan een betere conditie, gewicht kwijtraken, spierkracht vergroten of weer in vorm komen.

Omdat elk doel zijn eigen aanpak vergt is het goed om dit voor jezelf duidelijk te hebben. De personal trainer kan daarop ook zijn aanpak richten en een persoonlijk trainingsplan voor je opstellen, zodat je dit doel snel kunt bereiken.

4. Trainingsmogelijkheden


Het is verstandig om na te gaan welke trainingen er aangeboden worden en te kijken of dit sporten zijn waar jij je enthousiast bij voelt. Sommige trainers gebruiken kickboksen, cardiotraining, krachtsport of een combinatie daarvan.

Een training kan bij je thuis plaatsvinden, maar ook op een sportschool in de buurt. Thuis trainen geeft je de mogelijkheid van flexibel inplannen en veel privacy. Maar in een sportschool heb je meer faciliteiten waar je gebruik van kunt maken.

Vraag naar de mogelijkheden die de trainer biedt, tijdens het kennismakingsgesprek of kijk het na op de website van de trainer.

5. Totaalpakket of niet?


Je gezondheid wordt beïnvloed door veel verschillende factoren. Een personal trainer zou je niet alleen moeten ondersteunen met sporten, maar met alles dat met gezondheid te maken heeft: beweging door de dag heen, voeding, voldoende rust nemen, omgaan met stress, kortom een gezonde leefstijl.

Met de begeleiding van de trainer kun je al die facetten aanpakken. Hij of zij kan je voedings- en trainingsschema’s aanbieden die precies op maat zijn gemaakt. Daarmee kun je betere keuzes maken, die je leven blijvend en positief veranderen.

Als je deze tips meeneemt bij het maken van een keuze, zul je beter op zoek kunnen bij een jouw zoektocht naar jouw personal trainer in Amsterdam en deze beter kunnen beoordelen of deze bij je past.

Met de juiste personal trainer kun je snel je persoonlijke gezondheidsdoelen bereiken en dat is zeker de moeite waard.

Succes met jouw zoektocht!
Reactie plaatsen