Sports breakfast review

Tijdens het maken van deze review vroegen wij ons af; hoe ziet een ontbijt voor sporters er eigenlijk uit? Om deze vraag te kunnen beantwoorden is het eerst belangrijk om te weten waar een goed ontbijt uit bestaat. Vervolgens leggen we uit of dit product te moeite waard is om te kopen.

Het doel van Sports Breakfast


Na een nacht zonder voeding zorgt het ontbijt voor energie (calorieën). Deze calorieën komen uit eiwitten, vetten en koolhydraten. Sports Breakfast bevat eiwitten uit melk. Een portie snel opneembare eiwitten bij het ontbijt kan enigszins helpen bij de opbouw van spiermassa (hoewel de totale hoeveelheid calorieën en eiwitten aan het eind van de dag veel belangrijker is).Een goed ontbijt bevat (zoals elke maaltijd) naast eiwitten, koolhydraten en vetten in de juiste verhouding ook vezels,  vitamines en mineralen. Dit kan nog wat beter in Sports Breakfast.
De smaak van Sports Breakfast


De smaak van Sports Breakfast is prima. Waar wij vooral op hebben gelet is of de smaak niet ‘chemisch’ zou zijn en dit is totaal niet het geval. Het zou kunnen dat je even moet wennen aan de structuur vanwege de Ultra Fine Oats. De oats (gemalen havermout) maken de structuur namelijk wat stroperiger.

Het gebruiksgemak van Sports Breakfast


Het gebruiksgemak van dit product is uitstekend. Twee of meer scheppen (naar wens) van de bijgeleverde maatschep in een shake beker. Melk of water toevoegen en je ontbijt is klaar.

Voor wie is Sports Breakfast geschikt


We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat je ook zonder ‘supplementen’ een uitstekend ontbijt klaar kunt maken. Sports Breakfast kan handig zijn als je eens wat minder tijd of zin hebt om je ontbijt klaar te maken. Of als je gewoon eens extra wilt variëren in je ontbijt.

Een ander voordeel van Sports Breakfast is dat de shake makkelijk weg drinkt. Dit kan prettig zijn als je ’s ochtends moeite hebt met eten.

Voor wie is Sports Breakfast niet geschikt


Dit ontbijt bevat Ultra Fine Oats oftewel havermout. Dit is een bron van complexe koolhydraten. Hou hier rekening mee wanneer je een koolhydraat arm/ketose dieet volgt.

Nadelen van Sports Breakfast


Dit ontbijt bevat relatief weinig vitamines en mineralen. Eventueel kan dit worden aangevuld door middel van een stuk fruit.

Sports Breakfast review: conclusie


Als je de mogelijkheid hebt om een ontbijt met verse producten te maken dan raden we je aan om dit te doen. Ook hoef je zeker niet persé een sporter te zijn om dit ontbijt te nemen. Heb je af en toe minder tijd of zin om een goed ontbijt klaar te maken, of wil je wat variatie in je ontbijt dan kan Sports Breakfast een prima keuze zijn.

Mocht je Sports Breakfast willen bestellen dan kan dat hier.


Reactie plaatsen