Creapure creatine monohydraat reviewDag 14 van Creapure creatine monohydraat suppletie: Ik heb vandaag mijn 1 RM Romanian Deadlift verhoogd met 7,5kilogram.

Komt het door Creapure creatine monohydraat suppletie? Mogelijk.

Komt het door placebo effect? Mogelijk. Komt het door mijn trainingsschema? Mogelijk.

Komt het door het feit dat ik hard me best doe en gemotiveerd was vandaag? Mogelijk.

Komt het door mijn pre-workout? Mogelijk. Komt het door het weer? Mogelijk.

Komt het door een combinatie van eerdergenoemde factoren?

Hoogstwaarschijnlijk.

Hoeveel invloed zal creapure creatine monohydraat hebben gehad? Je leest het in onze creapure creatine monohydraat review.

Het doel van Creapure creatine monohydraat

De claims over Creapure creatine monohydraat suppletie zijn:
  • Best creatine worldwide
  • Voor meer kracht bij explosieve krachtoefeningen
  • Stimuleert spiergroei/vetvrije spiermassa bij explosieve krachtinspanningenAls je wil weten hoe creatine precies werkt, kun je dat hier lezen.

Claim 1: Best creatine worldwide

Deze claim moet bewezen worden door de producenten van creapure creatine monohydraat. Wat maakt het de beste creatine monohydraat? Aangezien zij hier geen bewijs voor hebben, is de leus niets meer dan onderdeel van een marketing strategie.

Claim 2: Voor meer kracht bij explosieve krachtoefeningen

Op de verpakking staat dat de kwaliteit van Creapure creatine 100% gegarandeerd is en wij hebben geen bewijs om het te ontkrachten. Aan de andere kant, hebben we ook geen bewijs gezien dat de Creapure creatine 100% kwaliteit levert. We gaan er dus vanuit dat het een prima creatine monohydraat is; maar of het 100% kwaliteit is is nog niet bewezen. We gaan deze claim dus uitwerken voor alle soorten creatine monohydraat en niet alleen creapure creatine monohydraat.

Creatine is een aminozuur-achtige substantie dat ligt opgeslagen in onze spier- en zenuwcellen als creatine fosfaat. Creatine wordt aangemaakt in de lever en wordt gehaald uit voeding zoals zalm en rood vlees. Creatine ligt voor 40% opgeslagen in de vrije vorm, en voor 60% in de gefosforyleerde vorm.  De belangrijkste taak van creatine is het opslaan van hoge energie fosfaatgroepen in de vorm van creatine fosfaat. Zo levert creatine energie aan spier- en zenuwcellen voor korte, intensieve oefeningen. Door creatine te suppleren kan je de creatine(fosfaat) voorraden laten toenemen tot 20%. Zo kun je dus inderdaad meer kracht leveren bij explosieve krachtoefeningen, tijdens inspanningen van 2-7 seconden (maximale inspanningen dus).

Claim 3: Stimuleert spiergroei/vetvrije spiermassa bij explosieve krachtinspanningen

Door zwaarder en harder te kunnen trainen, bestaat er een kans dat je (nog) makkelijker kunt groeien. Tijdens creatine monohydraat suppletie houd je meer vocht vast (waterretentie). De waterretentie leidt ertoe dat je zwaarder kunt worden in een korte tijd. Dit vocht wordt intracellulair (in de cellen) opgeslagen en niet subcutaan (onder de huid). Dat betekent dat bijvoorbeeld bodybuilders tijdens een "cutting fase" of fase waarin iemand wilt afvallen/droog trainen, prima Creapure creatine monohydraat kan blijven suppleren. "De creatine geeft namelijk geen “softe” look."Je houdt alleen wel vocht vast.

Vetvrije massa neemt dus gegarandeerd toe, aangezien vocht ook vetvrije massa is.

Er zijn ook aanwijzingen dat creatine direct de spiergroei stimuleert. Het is lastig te meten hoeveel invloed creatine monohydraat suppletie heeft op spiergroei, maar waarschijnlijk heeft het een positief effect op in ieder geval de lange termijn. Zeker is dat het indirect helpt zwaarder te trainen wat absoluut kan leiden tot toename van “vetvrije spiermassa”.

De smaak van Creapure creatine monohydraat


Smakeloos, net als de meeste andere creatine monohydraat supplementen. Veel water gebruiken om het zo snel mogelijk door te spoelen.

 Het gebruiksgemak van Creapure creatine monohydraat


De creapure creatine monohydraat pot is goed afsluitbaar en heeft een handig schepje om 5gram per dag te suppleren. Naast een schepje creapure creatine monohydraat, hebben we hooguit een paar honderd mililiter water en een glas nodig.  De pot is klein en kan prima meegenomen worden naar het werk, school of de sportschool.

Voor wie is creapure creatine monohydraat geschikt?

Dit product is voor iedereen geschikt. Het draagt onder andere bij aan de opbouw van spiermassa en kracht. Er wordt gezegd dat creatinine slecht is voor de nieren; dat is het niet.

Voor wie is creapure creatine monohydraat ongeschikt


-Mensen die een sport beoefenen met gewichtsklassen, kunnen beter tijdens hun ‘cut’ stoppen met creatine monohydraat suppletie, om extra vocht te verliezen. Het is verder niet ongeschikt voor deze atleten.

 

-Sommige mensen, zogenaamde nonresponders, merken niets van suppletie van creatine monohydraat. Zij hebben er niet veel aan om creatine monohydraat te suppleren.

 Nadelen van Creapure creatine monohydraat


-Smakeloos

- Niet iedereen merkt iets van suppletie van creatine monohydraat

 Creapure creatine monohydraat review: de conclusie

Een volwaardig voedingspatroon staat aan de basis van een gezond lichaam. Toch is het voor de meeste krachtsporters geen slecht idee om creatine monohydraat te suppleren voor wat extra kracht. De pot is gebruiksgemakkelijk en creapure creatine monohydraat is redelijk goedkoop. De prijs/kwaliteit verhouding is wat ons betreft goed.

Creapure creatine monohydraat is dus een prima keus als je creatine monohydraat wilt suppleren. Klik hier om Creapure creatine te bestellen.
Reactie plaatsen