Muscle protect review

Het doel van Muscle Protect is, zoals de naam al zegt, het tegengaan van spierafbraak.Dit is vooral van belang gedurende een cut periode (een periode van vetverlies). Zit je in een bulkfase (calorieoverschot), dan heeft het extra suppleren van BCAA’s, zoals in Muscle Protect weinig nut.

Branch Chained Amino Acids (BCAA’s) worden gebruikt om het lichaam te voorzien van extra aminozuren zodat je spierafbraak minimaliseert. BCAA’s zitten van nature in eiwitbronnen zoals vlees, eieren of whey eiwit poeder. Het gaat hier om de aminozuren: Leucine, Isoleucine, en Valine.

Bij mensen met een relatief lage eiwitinname kan suppletie met BCAA’s ertoe bijdragen dat er spiermassa wordt aangemaakt. Daarnaast vinden  sporters soms dat BCAA’s bijdragen aan het tegengaan van vermoeidheid gedurende een trainingMuscle Protect per dosering: 12,5 gram. (1 maatschep)

BCAAs in de ratio: 2:1:1   (Leucine:Isoleucine:Valine)

– Leucine  3500mg
– L-Isoleucine 1750mg
– L-Valine 1750mg

– Glutamine Peptiden 2500mg

– Citrulline Malate 1000mg

– Beta alanine 250mg

– HICA 100mg

– HMB 100mg

– Electrolytes (Trisodium Citrate, Potassium Phosphate, Sodium Chloride) 1350mg

– Vitamin B6 650mcg

De verhouding van Leucine, Isoleucine en Valine is prima. Sommige producten hebben een sterk verhoogde dosering Leucine in hun product maar dit heeft mogelijk negatieve gevolgen voor de opname van isoleucine en valine.

Per dosering krijg je 3,6g Leucine binnen, dit blijkt voldoende om het lichaam maximaal anabool te maken. Vaak denken mensen dat er nog veel meer Leucine nodig om spierbehoud of spiereiwitsynthese te optimaliseren maar dit blijkt niet het geval te zijn.[1,2]

Het is de vraag in hoeverre veel andere toegevoegde stoffen zoals 250mg Beta Alanine en 100mg HMB iets toevoegen aan het product, Waarschijnlijk niets.

De smaak van Muscle Protect
De smaak heet ‘Orange explosion’. Het is natuurlijk altijd afwachten hoe een variant van een ‘Orange-smaak’ uiteindelijk smaakt.  Belangrijk om te weten is dat BCAA’s van nature vrij slecht smaken, er wordt vrijwel altijd een smaak toegevoegd.

Dit product smaakt aardig. Ik denk dat het voor de meerderheid van de mensen een prettige smaak is, niet heel nadrukkelijk aanwezig en ook niet heel zoet. De nasmaak is misschien zelfs een klein beetje bitter te noemen, dit zal waarschijnlijk niet een probleem zijn voor veel mensen.

Gebruiksgemak van Muscle Protect
De pot is niet al te groot en dus ook overal makkelijk mee naartoe te nemen in een sporttas. De opening van de pot is groot genoeg om gemakkelijk met de maatschep een dosering uit te nemen. Doordat het product in poedervorm wordt verkocht kan iedereen gemakkelijk zelf zijn/haar persoonlijke dosering vaststellen.

Voor wie is Muscle Protect geschikt?
Voor mensen die in een cutperiode zitten en iets extra’s over hebben voor hun supplementenstack kan Muscle Protect uitkomst bieden.
Er zijn veel verschillende BCAA producten op de markt, zowel in poeder- als in pilvorm en voor mensen die graag zelf hun dosering willen bepalen kan dit product uitkomst bieden.

Voor wie is Muscle Protect niet geschikt?
Voor mensen die zich aan de basis willen houden en hierdoor voornamelijk een whey eiwit of een creatine product willen gebruiken is Muscle Protect minder geschikt.

Het is de vraag of mensen die niet aan het cutten zijn überhaupt BCAA’s willen gebruiken aangezien het lichaam gedurende een bulkperiode in principe niet (langdurig) in een katabole (spier afbrekende) toestand zal verkeren.

Muscle Protect review: conclusie

Een goed voedingspatroon voorziet in de juiste hoeveelheid eiwit en daarmee ook in de juiste hoeveelheden aminozuren zoals BCAA’s

Echter, wanneer je in een calorietekort zit om vetverlies te realiseren en je traint bijvoorbeeld in de ochtend (op een lege maag), dan kunnen dit soort producten uitkomst bieden bij het minimaliseren van spierafbraak. Als je in een calorieoverschot (bulkfase) zit heb je in principe geen extra suppletie van BCAA’s nodig.

De smaak is prima, de dosering komt overeen met veel andere BCAA producten en de pot is handig in het gebruik en overal mee naartoe te nemen.

Mocht je Muscle Protect willen bestellen dan kan dat hier

Marleen
Door

Marleen

op 26 Jan 2024

ik ben echtt een enorme fan van deze muscle protect ! helaas al een lange tijd niet leverbaar.... hebben jullie een goed alternatief ?

Reactie plaatsen