Mypré review van Myprotein

Supplementenbedrijf Myprotein is in rap tempo de wereldmarkt aan het veroveren en dat lijkt niet voor niets. Ze bieden namelijk de goedkoopste whey eiwitten ter wereld aan en voor zover bekend zijn deze eiwitten van uitstekende kwaliteit. Myprotein sponsort wereldwijd een flink aantal atleten en een product dat de laatste tijd regelmatig positief onder de aandacht wordt gebracht is de pre workout Mypre. Je leest onze Mypré review. 

Ingrediënten Mypré
Bij een pré workout zijn een twee criteria belangrijk met betrekking tot de ingrediënten, namelijk:
  • hebben de ingrediënten een wetenschappelijk bewezen werking die bijdraagt aan de sportprestaties
  • bevat de pré workout voldoende van deze ingrediënten

We gaan de ingrediënten van Mypre beoordelen op basis van de twee bovenstaande criteria.

 Creatine


Creatine zorgt voor meer kracht en uithoudingsvermogen bij korte, intensieve inspanningen. Iedereen is hiermee bekend dus hier gaan we niet verder op in. Hier kun je alles lezen over creatine.

Mypre bevat 4 gram creatine per dosering. Dagelijks wordt 4-6 gram supplie van creatine aanbevolen. Deze dosering is dus voldoende.

Bewezen werking: ja

Voldoende gedoseerd: jaCafeïne


Bijna iedereen neemt een pré workout vanwege de extra energie en focus. Het ingrediënt dat hier voor zorgt is cafeïne. Mypre bevat per dosering 400mg cafeïne. Dit is een zeer hoge dosering. Misschien zelfs té hoog aangezien fanatieke koffie drinkers hiermee flink boven de aanbevolen hoeveelheid cafeïne kunnen uitkomen.  Alles over cafeïne kun je hier vinden.

Ook mensen die niet gevoelig zijn voor cafeïne zullen deze hoge dosering dus zeer waarschijnlijk wel voelen.

Bewezen werking: ja

Voldoende gedoseerd: jaBeta alanine


Beta alanine zorgt ervoor dat je minder last hebt van verzuring wanneer je sets met veel herhalingen maakt en helpt je daarmee om meer gewicht te kunnen verplaatsen. Hoe meer herhalingen je maakt hoe meer beta alanine je zou moeten suppleren.

De aanbevolen suppletie beta alanine ligt tussen de 2 en 5 gram. Mypre bevat 3 gram dus dat is prima.

Bewezen werking: ja

Voldoende gedoseerd: jaL-citruline malaat


L-citruline malaat zorgt voor een verhoogd stikstof gehalte in het bloed. Dit zorgt onder andere voor een verbeterde doorbloeding en een verlaagde bloeddruk wat er voor zorgt dat je beter herstelt.

De optimale hoeveelheid L-citruline malaat ligt tussen de 6-8 gram. Mypre bevat slechts 3 gram per dosering. Dit is dus verre van optimaal.

Bewezen werking: ja

Voldoende gedoseerd: neeL-arginine


L-arginine heeft een vergelijkbare werking als l-citruline malaat en zorgt dus onder andere voor ‘pomp’ in de spieren wat er voor zorgt dat aderen beter zichtbaar worden.

De optimale dosering l-arginine ligt tussen de 3 en 6 gram. De dosering van Mypre van 3 gram is daarmee voldoende.

Bewezen werking: ja

Voldoende gedoseerd: jaD-asparaginezuur


D-asparaginezuur is een stof die je testosteron verhoogt. Dit klinkt interessant maar de verhoging is slechts van korte duur (ongeveer een week) en is te weinig om invloed te hebben op je spiermassa.

De dosering van 2-3 gram is voldoende en heeft mogelijk een (beperkt) mentaal effect. Meer suppleren leidt niet tot meer testosteron.

Bewezen werking: nee

Voldoende gedoseerd: ja
Smaak en oplosbaarheid


Het proeven van van pré workouts is niet onze hobby. Ook niet voor de  Mypré review van Myprotein. Een pré workout neem je natuurlijk niet vanwege de lekkere smaak.  Dit is echter geen product dat je met dichtgeknepen neus achterover hoeft te ‘atten’. Een ruime (relatieve) voldoende voor de smaak dus.Dosering en prijs


Myprotein gaat bij de dosering uit van twee schepjes van 16 gram. De pot bevat 500 gram wat er voor zorgt dat je ongeveer 15 doseringen hebt. Vanwege de hoge dosering cafeïne is het verstandig dit product niet vaker dan één keer per week te gebruiken.  Daarmee zou je 15 weken met deze pré workout kunnen doen. De prijs is €29,99, per dosering betaal je dus ongeveer €2,-Mypré review: conclusie


De ingrediënten van Mypre zijn bijna allemaal uitstekend.  Wat ons betreft zou d-asparaginezuur kunnen worden weggelaten en de dosering van L-citruline malaat kunnen worden verhoogt.

De prijs per dosering is enigszins aan de hoge kant maar wij zijn van mening dat je beter wat meer kunt betalen voor een product met voldoende van de juiste ingrediënten.

Mypré is een aanrader voor iedereen die flink wil profiteren van zijn/haar pré workout en de discipline heeft om het niet iedere dag te nemen.

Mocht je Mypré willen bestellen dan kan dat hier

Reactie plaatsen