Mammoth review – Interactive Nutrition

Mammoth review – Interactive Nutrition

Het aankomen is niet voor iedereen even makkelijk. Daarom zijn er weightgainers op de markt gebracht om extra ondersteuning te bieden naast je eigen voedingspatroon. Op de site van Body en Fitshop kun je diverse weightgainers bestellen waaronder ook de Mammoth 2500. Maar wat maakt de Mammoth 2500 zo speciaal? En waarom zou jij het moeten kopen? Het antwoord vind je in deze review.

Verwacht geen wonderen van een weightgainer. Een weightgainer is slechts een aanvulling op je dagelijkse voeding. Een weightgainer helpt je aankomen doordat het een makkelijke, snelle bron is van veel calorieën maar deze calorieën zou je in theorie ook uit je voeding kunnen halen. 

Mammoth review- het doel

Zoals Body en Fitshop beschrijft is de Mammoth 2500 specifiek ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met aankomen. De naam 'Mammoth' is niet voor niets. Het doel is om je te laten groeien als een Mammoet.

Net zoals elke weight gainer bevat de Mammoth 2500 eiwitten om ervoor te zorgen dat de gebruiker zal aankomen in spiermassa.  Zo bevat de Mammoth 2500 per 100 gram poeder 71,9 gram koolhydraten en 18,8 gram eiwitten. Waarvan de eiwitten bestaan uit whey concentraat, whey isolaat en micellar caseïne.

De smaak van Mammoth


Je kunt via de site verschillende smaken bestellen. Ik zelf had de smaak strawberry, maar banaan wordt door velen aanbevolen. Ik vond de Mammoth 2500 goed te doen en de geur was ook niet slecht.

Je kunt de Mammoth 2500 met melk mengen of met water. Mijn voorkeur ging uit naar water omdat het anders iets te zoet werd.

In tegenstelling tot een eiwitshake heeft de Mammoth 2500 een wat zoetere, vollere smaak. Dit was voor mij overigens geen probleem.

Het gebruik van Mammoth


De Mammoth is een poeder en is gemakkelijk in gebruik. Je kunt het thuis mixen in een blender of mee nemen naar de sportschool en daar shaken in een shake beker.

Voor het mixen gebruikte ik een blender en dit zorgde ervoor dat ik geen last had van klonten in mijn shake. De klonten waren overigens niet erg groot, maar ik voorkom het liever.

Je kunt beginnen met twee maatscheppen en opbouwen tot vier scheppen per dag. Het is aan te raden om de Mammoth 2500 wat meer te verspreiden over de dag dus in plaats van vier scheppen in één keer. Twee scheppen in de ochtend en twee scheppen in de avond.

Het shaken kost niet veel moeite maar om klonten te voorkomen is het gebruik van een blender aan te raden.

Voor wie Mammoth geschikt?


Voor sporters die moeite hebben met het aankomen. Dit product wordt vooral gebruikt door jonge mannen. Maar ook vrouwen die moeite hebben met aankomen kunnen Mammoth gebruiken.

Voordelen van Mammoth volgens Body en Fitshop.


  • In vergelijking tot andere weight gainers bevat de Mammoth 2500 een goede verhouding tussen proteïne, koolhydraten en vetten. De verhouding tussen proteïne en koolhydraten in Mammoth 2500 is 35%-65%.
  • De Mammoth 2500 bevat een eiwitcomplex van hoge kwaliteit namelijk; Whey proteïne, Melkeiwitten en puur ei-eiwit. Deze combinatie zorgt voor langzame en snel vertbeerbare eiwitten.
  • De Mammoth 2500 bevat MCT vetten die afkomstig zijn vanuit kokosnoot olie. Dit zijn vetten die je veel calorieën en energie leveren.
  • De Mammoth bevat 50 gram eiwit per dosering van vier scheppen.

Voor wie is de Mammoth 2500 niet geschikt?


Ondanks dat de Mammoth 2500 veel eiwitten bevat, bevat het daarnaast ook veel calorieen waardoor het niet geschikt is voor mensen die snel vet aanzetten of bezig zijn met het cutten (afvallen). De Mammoth 2500 dient als weight gainer.

Mammoth kan sporen bevatten van soja, ei, noten, vis, schaaldieren en gluten. Hou daar rekening mee in verband met eventuele allergieën.

Inhoudt labelMammoth 2500 review – conclusie.


De Mammoth 2500 is een makkelijk te gebruiken weight gainer  met een goede verhouding tussen proteïne, koolhydraten en vetten. Bovendien is de smaak goed.

De Mammoth 2500 is een aanrader als je op zoek bent naar een goede weight gainer. Verwacht geen wonderen aangezien een weight gainer slechts een aanvulling is op je normale voedingspatroon. Het is een snelle bron van veel calorieën , maar deze calorieën zou je in theorie ook uit je voeding kunnen halen.

Mocht je de Mammoth willen bestellen kan dat hier.

Eventueel een review video.

Reactie plaatsen