Bedtime protein review body en fitshop

Bedtime Protein van Body en Fitshop is een eiwit shake die je voor slapen gaan moet nemen. Het idee hierachter is dat de geleidelijk verteerbare eiwitten in het producten het lichaam ’s nachts beschermen tegen spierafbraak of zelfs spiermassa helpen opbouwen. In deze review leggen we je uit of dit echt zo is.

Het doel van Bedtime Protein


Bedtime Protein bestaat voornamelijk uit caseïne eiwit.  Caseïne eiwit wordt net als whey /wei gewonnen uit melk bij de productie van kaas. Het verschil tussen caseïne en whey is de snelheid waarmee ze door het lichaam verteerd worden. Bij de vertering van caseïne worden worden aminozuren geleidelijk aan de bloedbaan afgegeven. Dit kan zo’n 8 uur duren.Door de trage afgifte van aminozuren wordt caseïne eiwit gepromoot als een product dat je voor het slapen kan nemen, zodat je tijdens je slaap voldoende aminozuren in je lichaam hebt, waardoor je lichaam kan herstellen en groeien.

Zoals we inmiddels weten is de timing van nutriënten (zoals eiwitten, koolhydraten en vetten)  veel minder belangrijk is dan het totaal dat je in 24 uur binnenkrijg. Dit betekend dus dat het qua spieropbouw nauwelijks uitmaakt of je Bedtime Protein (of een andere eiwitbron) voor het slapen neemt, of op een ander tijdstip van de dag.


Is Bedtime Protein daarom nutteloos?
Nee, Bedtime protein is zeker niet nutteloos. Het is voor mensen die naar een gespierd fysiek streven erg belangrijk dat ze voldoende eiwitten binnenkrijgen.  Hoeveel eiwit je nodig hebt kun je hier lezen.

Het caseïne eiwit in Bedtime Protein is een goede bron van eiwit aangezien het alle voor de mens essentiële aminozuren bevat.  Daarmee kan een shake Bedtime protein prima bijdragen aan jouw consumptie van voldoende eiwit.

De toevoeging van ZMA en glutamine


Wat voor de meeste mensen wel nutteloos is, is de toevoeging van ZMA (zink, magnesium en vitamine B6) om je testosteron te verhogen. Hier is namelijk geen wetenschappelijk bewijs voor bij mannen zonder een tekort aan één van de stoffen.

Ook de toevoeging van extra glutamine heeft geen effect op de opbouw van spiermassa bij gezonde mensen.

De smaak van Bedtime protein


Voor het maken van deze Beddtime Protein review hebben wij de smaak Strawberry Milkshake getest. Over de smaak valt weinig op te merken die is prima, vooral als je van zoet houdt.

De structuur van de shake is anders dan je gewend bent van bijvoorbeeld de Whey Perfection of andere shakes die voornamelijk uit whey bestaan. Caseïne heeft van nature de eigenschap op water of melk ‘op te zuigen’ waardoor een dikke, pap-achtige shake ontstaat.

Voor wie is Bedtime Protein geschikt


De structuur van deze shake zorgt ervoor dat je je enorm verzadigd voelt. Wanneer je wil afvallen kan het drinken van Bedtime Protein een prima manier zijn om te voorkomen dat je gaat snacken.

Als je bulkt en moeite hebt om voldoende calorieen binnen te krijgen kun je beter kiezen voor een andere bron van eiwit die minder verzadigd zoals de whey perfection.


Bedtime Protein review: conclusie


Bedtime protein is een qua samenstelling grotendeels gelijk aan Smart Protein.

Caseïne eiwit met enkele toevoegingen zonder nuttige functie. Daarmee is het een lekkere shake om extra eiwitten binnen te krijgen met als mogelijk bijkomend voordeel dat het erg verzadigend werkt.

Mocht je Bedtime Protein willen bestellen dan kan dat hier.Reactie plaatsen