Perfect pre workout body en fitshop review

Perfect Pré Workout is de nieuwst pré workout uit het assortiment van Body en Fitshop. Op de My pré van Myprotein na waren zo goed als alle producten in deze categorie op zijn zachts gezegd nogal een drama. We moesten het een tijd lang doen met verijdelde potjes cafeïne poeder met een smaakje want de rest van de ingrediënten waren of compleet nutteloos, of zwaar onder gedoseerd.  

Dit gold echter niet alleen voor de pré workouts van Body en Fit, maar ook bijna alle varianten van internationale merken. Vandaar dat we je lange tijden hebben aangeraden om je eigen pré workout te maken. Hoe je dit doet leer je hierNa een vluchtige blik op de ingrediëntenlijst  van Perfect Pré-Workout lijkt het erop dat er eindelijk weer een product op de markt is dat echt de moeite waard is. Lees met ons mee en ontdek of ons vermoeden is bevestigd.

 

Perfect Pré-Workout ingrediënten met wetenschappelijke onderbouwing


Dit product bestaat voor het grootste gedeelte uit ingrediënten met een stevige wetenschappelijke onderbouwing. Maar dit is nog niet  voldoende, want vervolgens moeten we weten of het ingrediënt ook voldoende gedoseerd is:

Cafeïne

Optimaal gedoseerd? ja

Beta alanine

Optimaal gedoseerd? Ja, maar aan de lage kant

Citruline

Optimaal gedoseerd? Nee, het product bevat 3000mg per dosering. De optimale dosering ligt tussen de 6000-8000mg

Creatine

Optimaal gedoseerd? Net niet, maar aangezien veel mensen extra creatine suppleren kan dit geen kwaad.

L-tyrosine

Optimaal gedoseerd? Nee, het product bevat 500mg l-tyrosine. De optimale hoeveelheid ligt tussen de 1500en 4500mg. Deze optimale hoeveelheid wordt gebaseerd op de totale hoeveelheid cafeïne per dosering.

Arginine

Voldoende gedoseerd? Net niet, de optimale hoeveelheid is ongeveer 3000mg. Dit product bevat 2000mg.

 

Naast de bovenstaande ingrediënten bevat Perfect Pré-Workout een redelijk dosering taurine, l-ornitine en Niacine (vitamine B3). Dit zijn allemaal prima ingrediënten en de dosering is lang niet slecht. Om aan de optimale hoeveelheden te komen zou je simpelweg de doseringen wat kunnen verhogen.  Dit product bevat ook een aantal ingrediënten zonder goede wetenschappelijke onderbouwing. Deze hadden ze wat ons betreft beter weg kunnen laten en de bovenstaande lijst qua dosering kunnen optimaliseren.
Gaat DMAE zorgen voor het succes van Perfect Pré Workout?


DMAE is een stofje dat tegenwoordig steeds meer in de schijnwerpers komt te staan. Het wordt in verband gebracht met verbeterde cognitieve vaardigheden (concentratie, focus enz) maar zou ook kunnen worden gebruikt bij de behandeling van Alzheimer. Daarnaast wordt geclaimd dat het goedje zou zorgen voor mooie dromen. De wetenschappelijke onderbouwing van deze stof is nog beperkt dus besloten we de proef op de som te nemen.

 

Perfect Pré-Workout review en gebruikservaring

Bij het openen van de pot kwam ons geen sterke chemische geur tegemoet. Iets in ons hoopte dat er deze keer misschien een pré workout was ontwikkeld waar je geen kotsneigingen van krijgt…maar helaas. Snel ‘atten’ dus maar. No pain no gain en zo.

Al snel ontstond het tintelende gevoel van de beta-alanine. Iets waar je je absoluut geen zorgen over hoeft te maken, wel een indicatie dat je pré workout voldoende van dit stofje bevat.

Na ongeveer een half uur begint de flinke dosering cafeïne haar werk te doen en de motivatie nam toe. DMAE schijnt veel door duursporters gebruikt te worden om hun concentratie langer vast te kunnen houden en daarom besloten wij het te gebruiken voor onze HIIT training (deze sprinttraining).

Onderweg in de auto ontstond er een heel prettig, scherp gevoel van concentratie. Je voelt je aanzienlijk scherper en gemotiveerder dan het geval is bij alleen cafeïne en tyrosine. Het zou natuurlijk een placebo effect kunnen zijn, maar de DMAE leek zijn werk te doen. Dit gevoel is nog het best vergelijkbaar met de oude DMAA in bijvoorbeeld Noxipro. 

Ook na de training bleef dit gevoel van scherpte, concentratie en motivatie aanhouden. Naarmate de uren vorderden ebde dit gevoel geleidelijk weg, zodat er geen ‘crash’ ontstond.

 

Je krijgt VEEL energie


Eigenlijk voorkomt cafeïne het contact tussen adenosine en haar receptoren. Dit zorgt ervoor dat je je opgewekter en energieker voelt. Dit product bevat een aanzienlijke hoeveelheid cafeïne waardoor je een flinke ‘energie boost’  zal krijgen.

Wat belangrijk is om op te letten is dat je de rest van de week niet te veel cafeïne binnenkrijgt wanneer je dit product gebruikt. Anders zal je er snel aan wennen en wordt het effect steeds minder.

Voor een optimaal effect beperk je je cafeïne inname tot een minimum en gebruik je Perfect Pre-Workout slechts één tot twee keer per twee weken.

 

Zorgt Perfect Pré Workout voor pomp?

Wij hebben dit product nog enkel getest bij een sprinttraining en kunnen daarom nog niet uit eigen ervaring zeggen of dit product zorgt voor een goede pomp. Op basis van de ingrediënten (citruline, arginine) zou dit product moeten zorgen voor een uitstekende pomp. Een extra voordeel is het verminderen van de verzuring tijdens een HIIT training door de beta alanine.

 

Ons oordeel: is Perfect Pré Workout je geld waard?


Wij zijn niet snel tevreden. Helemaal niet als het over pré workouts gaat. Qua dosering had Body en Fit beter kunnen kiezen voor iets minder ingrediënten om vervolgens de dosering van gedegen wetenschappelijk onderbouwde ingrediënten iets te verhogen. Maar misschien zijn we nu te streng.

De doseringen in dit product zijn bijna allemaal redelijk tot goed. Daarnaast heeft Body en Fit met het toevoegen van DMAE een hele goede stap gezet. Misschien hebben we het in deze review niet goed over kunnen brengen, maar wij zijn serieus enthousiast over deze nieuwe pré workout. Perfect Pré Workout is van de weinig pré workouts is die op dit moment zijn geld 100% waard is.

Reactie plaatsen