Clean Protein Bar review -Body & Fitshop

Body & Fit heeft de Clean Protein Bar aan hun assortiment toegevoegd. Op de website staat te lezen dat de reep onverslaanbaar lekker is. Of dit echt zo is lees je in deze Clean Protein Bar review.
Clean Protein Bar review: smaak en uiterlijk


Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ja de reep is goed van smaak. Wat als eerst opvalt is dat de reep geen coating van chocolade bevat. De structuur van de Clean Protein Bar is een beetje te vergelijken met die van noga, zacht maar wel stevig.De reep oogt harder dan deze in werkelijkheid is, de reep is zacht genoeg om normale happen te kunnen nemen en hard genoeg om niet te smelten in je hand. Wij hebben ‘Cookie Dough’ geproefd en deze is gewoon lekker.

Clean Protein Bar review: voedingswaarden


De voedingswaarde en ingrediënten moeten goed zijn. De Clean Protein Bars bevatten 179 kCal waarvan per reep van 60 gram 19.7 gram eiwit, ter vergelijking 100 gram kipfilet bevat ook ongeveer 20 gram eiwit. Verder bevat een reep 5.4 gram aan vet, slechts 2.7 gram koolhydraten en 23.1 gram aan vezels.

Het aantal kCal is niet bijzonder laag (wat ook niet persé hoeft) maar de reep stilt wel je honger voor een aantal uur.

Clean Protein Bar review: ingrediënten


Te beginnen met de eiwitten. De eiwitten in de Clean Protein Bar zijn afkomstig van de hoogwaardige melkeiwitten caseïne en whey isolaat. Deze zijn beiden on-verhit waardoor de structuur van de eiwitten intact gebleven is en de maximale opneembaarheid behouden blijft. Perfect dus als je op een snelle en makkelijke manier je eiwit inname wil verhogen.

Met 2.7 gram koolhydraten uit complexe en natuurlijk bronnen kan je de reep gerust Low carb noemen. Voor mensen die een vet verlagend dieet volgen zijn de repen ideaal omdat ze zo lang je honger stillen. Maar ook voor mensen die gewoon een verantwoord voedingspatroon willen volgen. De 2.3 gram suiker per reep is afkomstig uit natuurlijk bronnen. De repen zijn gezoet met stevia-extract, een extract van de stevia plant welke geen calorieën oplevert.

Misschien wel een van de mooiste eigenschappen van de Clean Protein Bar is de aanwezigheid van de vezels. Zogenaamde IMO’s of isomalto-oligosaccharide. IMO zijn prebiotische voedingsvezels en stimuleren de aanmaak en de activiteit van gezonde bacteriën in de darmen. Deze gezonde bacteriën zorgen voor een betere vertering van voeding en bieden een bescherming tegen de schadelijke bacteriën.

De vetten hebben als bron cacao en zonnebloemolie, allemaal natuurlijke bronnen. Een bijkomend voordeel van cacao is dat het relatief veel antioxidanten bevat.


Clean Protein Bar review: conclusie
Op basis van de ingrediënten en de smaak heeft Body & Fit een prima nieuwe reep. De reep is een ideale manier om gemakkelijk, lekker en snel je eiwitinname te verhogen, zonder dat je je daarbij schuldig hoeft te voelen. Neem ze mee voor onderweg als verantwoord tussendoortje of stop ze in je sporttas om een ‘high protein moment’ te hebben wanneer het jou uitkomt.

Mocht je de Clean Protein Bar willen bestellen, dan kan dat hier.

Agneta
Door

Agneta

op 24 Oct 2017

Heerlijke reep; smaak Salted Caramel . Lekkere structuur, hartig en zoet tegelijk. Ben nog een beetje huiverig over de netto Koolhydraten? Tellen de vezels niet mee? Dus wordt de bloedsuikerspiegel niet verhoogd door deze reep( of een stukje daarvan).

Nick
Reactie plaatsen