Carolinas tips voor een bikini proof lichaam

Hi there! Mijn naam is Carolina en ook ik mag mijn “transformatie verhaal” delen op het Dutch Fitness Community  platform! Na (veel!) vallen en opstaan kan ik vandaag de dag zeggen dat ik meer straal dan ooit, 13kg ben afgevallen, spiermassa heb opgebouwd, een flink lager vet percentage heb EN een food-en fitness blog ben gestart. Laat mijn verhaal jou inspireren, want als ik het kan kan jij het ook!

Ken je dat gevoel dat je jezelf blijft vertellen dat het nu écht anders moet, maar het toch (weer) niet kan opbrengen? Ik wel! En dit heeft mij met een lengte van 1.71m tot een ongezond en ongelukkig gewicht van 67 kg gebracht. Ruim 3 jaar geleden was de dag dat het roer omging. Mijn relatie kwam tot een einde en samen met mijn (eveneens single) huisgenootje maakten wij de beslissing om onszelf eens een flinke beauty-boost te geven; beginnende in de sportschool met een afspraak met een personal trainer! Met veel tegenzin heb ik mijzelf de eerste weken naar de sportschool moeten slepen, tot het moment daar was dat ik een klein beetje progressie kon waarnemen in mijn spiegelbeeld.

YES! Ik wilde meer! Vanaf dit moment ben ik ook serieus met mijn voeding aan de slag gegaan en al snel merkte ik dat dit voor nog meer resultaat zorgde. Ik heb er bijna een studie van gemaakt om goed te leren hoe ik moet eten en te begrijpen hoe mijn lichaam werkt. Een nieuwe liefde was ontstaan en dit werd mijn beste verslaving ooit: 5 keer per week sporten en 1 cheat day per week. De weg is lang, maar elke squat, run en bak sla is het waard geweest!

Nog steeds probeer ik elke week een klein stapje vooruit te gaan en deel ik deze ervaringen met de wereld via de Foodie-ness blog. In November 2015 ben ik de blog gestart om dagelijks meiden te inspireren, motiveren en helpen op het gebied van voeding, sporten en een healthy & happy lifestyle! Ik vind het heerlijk om zo met mijn hobby bezig te zijn en nog leuker is het om te zien hoe je andere meiden kan motiveren tijdens hun eigen weg naar “healthy & fit”.
Hoe ziet mijn training er uit?


Ik train momenteel 3x in de week kracht en doe 2x in de week cardio. Hiervoor heb ik periodes 5x krachttraining geprobeerd en 5x per week cardio om te zien wat dit met mijn lichaam doet. Momenteel zit ik in de juiste balans om in te shape te blijven wat betreft gewicht, vet percentage en spiermassa.

 

Hoe ziet mijn voeding er uit?


Ook wat mijn voeding betreft heb ik geprobeerd de balans tussen eiwitten, vetten en carbs te veranderen. Momenteel zit ik op 40% carbs, 28% eiwitten en 32% vetten. Mijn carbs vul ik in met zoete aardappel, zilvervliesrijst, volkoren pasta of quinoa. Dit combineer ik met gezonde vetten als olijfolie, avocado, eigeel, vis, noten of omega 3 capsules. Qua eiwitten kies ik graag voor ei, magere kwark, whey, cottage cheese of caseïne. Uiteraard probeer ik 3 van de 5 maaltijden met groenten te combineren waarbij broccoli een favoriet is! Ik begin de dag altijd met een havermout ontbijt met een shake en een banaan, hierna ga ik sporten. Ik sluit de dag altijd af met magere kwark en noten of een caseïne shake!
Hoe blijf ik gemotiveerd?


Door het boeken van resultaat blijf ik gemotiveerd en gierig voor meer. Het zien van resultaat zorgt ervoor dat je het leuk gaat vinden en als ’s ochtends de wekker gaat denk ik: yes! sporten! First thing on my mind. Als het zonnetje schijnt en ik kan buiten rennen word ik hier helemaal gelukkig van. Het feit dat ik nog niet tevreden ben zorgt ervoor dat ik elke dag een doel heb om voor naar de sportschool te gaan. Ook vind ik mijn motivatie in goede muziek, inspiratie op Instagram of een nieuw sport of voedingsschema. Een nieuwe sport top wil ook weleens helpen.. ha ha!
Welke oefeningen vind ik het best/leukst?


De hip thruster is my all time favourite! Mijn booty en legs zijn daarentegen ook mijn zwakke plekken. Daarnaast kan je me elke dag wel gek krijgen voor een ab workout, ik hou van het brandende gevoel in je core! ?

Waar heb ik echt een hekel aan in de sportschool?


Ik heb een oprechte love-hate relatie met squats. Hier kan ik niet aan wennen en ik vind het gewoon niet-leuk! Ik vind het daarentegen heerlijk om alleen te sporten, op deze manier kan ik full focus door knallen.

 

Welke tips zou ik de lezers mee willen geven?


Mijn tip aan de lieve DFC lezers zou zijn om vanaf de start op je voeding EN sporten te letten. De juist balans zorgt pas echt voor een optimaal resultaat en maximale progressie. Daarnaast wil ik vrouwen aanraden om ook cardio op te nemen in je workout schema. Ik heb alles geprobeerd en de juist balans in voeding, kracht, workout en rust is key! Vergeet ook niet om geduld te hebben want het kost 100% inzet voor 10% resultaat, maar uit eindelijk kom je er echt!

Ik ken de struggles, ik ken de pijn MAAR ik ken nu ook de glorie! Dus als jij ook je dromen wil realiseren; wacht niet langer en start vandaag, want ik beloof je dat je het met de tijd met plezier en een lach gaat doen!

Liefs,
Carolina.

www.foodie-ness.com
www.facebook.com/Foodie-ness
www.instagram.com/foodie_nessReactie plaatsen