Worden borsten kleiner van krachttraining?

Worden borsten kleiner van krachttraining?
Veel vrouwen zijn bang om hun borstspieren (pectoralis major) te trainen in de angst hun borsten ‘weg te trainen’. Worden borsten kleiner door krachttraining? Wij geven je meer duidelijkheid over deze fobie.

Wil je trouwens ook mijn fitness tips ontvangen via Facebook? Klik dan hier.

Worden borsten kleiner van krachttraining?

Nee, absoluut niet. Je borsten worden pas kleiner als je vet verliest.Sterker nog de borsten kunnen zelfs groter en steviger ogen doordat de spier achter het vetweefsel groter wordt. Vooral bij vrouwen met een kleiner cupmaat kunnen de borsten aanzienlijk groter en steviger ogen. Bij vrouwen met grotere borsten is dit effect minder goed zichtbaar omdat de borstspier wordt bedekt met een grotere laag vet.

Borstspieren trainen voor vrouwen


Uitstekende oefeningen voor de borst voor vrouwen de bankdrukken, fly’s en pushups. Natuurlijk zijn er talloze manieren om deze oefeningen uit te voeren maar over het algemeen volstaan 3 sets van 10-12 herhalingen per oefening.

 Goede borstoefeningen voor vrouwen


Op zoek naar een complete workout met goede borstoefeningen? Het onderstaande filmpje bevat een pittige training.Worden mijn borsten kleiner als ik vet verlies?

Ja.

Borsten bestaan uit drie soorten weefsel, namelijk klierweefsel, vezelachtig-weefsel en vetweefsel. Het klierweefsel en vezelachtig-weefsel blijven altijd hetzelfde bij volwassen vrouwen. Met uitzondering van een zwangerschap en de menopause.

Wil je trouwens ook mijn fitness tips ontvangen via Facebook? Klik dan hier.

De enige manier om af te vallen is door minder calorieën te consumeren dan je dagelijks verbruikt. Het is daarom niet zo dat het trainen van de borstspieren zorgt voor het verlies van vet op de borsten. Of het trainen van de buik zorgt voor vetverlies op de buik.

Wanneer je afvalt (lees vet verliest) verlies je vet over je hele lichaam. Dus ook op je borsten waardoor ze kleiner worden. Wel kan afvallen de vorm van de borsten ten goede komen. Omdat ook de hoeveelheid vet op het bovenlichaam verminderd komen de borsten beter uit. Daarnaast worden de borsten minder zwaar en krijgen daarmee ‘minder last van de zwaartekracht’.

Conclusie: worden borsten kleiner van krachttraining?


Het trainen van de borstspieren zal de borsten niet kleiner maken en de vorm ten goede komen.  Vet verliezen kan de borsten wel kleiner maken, maar zal de vorm hoogstwaarschijnlijk verbeteren.
Wil je trouwens ook mijn fitness tips ontvangen via Facebook? Klik dan hier.

Reactie plaatsen