kickboksen barendrecht

KICKBOKSEN IN BARENDRECHT?

De beste kickboks trainingen van Barendrecht en omstreken volg je bij DFC in Ridderkerk - beginners zijn van harte welkom!

14

Jaar ervaring
151
Leden
100+
Effectieve technieken
178
m2 matoppervlak
kickboksen ridderkerk 2

Kickboksen in Barendrecht / Ridderkerk is de ultieme uitlaatklep

Na een training zit je veel beter in je vel. Je bent ontspannen en kunt de hele wereld aan.

KICKBOKSEN IN BARENDRECHT / RIDDERKERK BESTAAT UIT DRIE ONDERDELEN...

kickboxen ridderkerk

WARMING UP - KICKBOKSEN IN / BARENDRECHT RIDDERKERK ZONDER BLESSURES

Om blessures te voorkomen starten we de training met een goede warming up. Denk hierbij aan schaduwboksen, allerlei fysieke oefeningen en stretchen.

kickboksen ridderkerk

COMBINATIES - TECHNIEK, KRACHT & SNELHEID

Het grootste deel van het kickboksen in Barendrecht / Ridderkerk bestaat uit het geven van combinaties. Hierbij geeft één persoon een stoot en/of trapcombinatie. De trainingspartner vangt deze combinatie op met zijn handschoenen. Het doel hiervan is dat je de verschillende stootcombinaties kunt dromen en kunt toepassen tijdens het sparren.

SPARREN - NIET VERPLICHT

Sparren is het simuleren van een wedstrijd. De stoot- en trapcombinaties die je leert op de training probeer je nu uit te voeren op je trainingspartner. Natuurlijk is kickboksen een harde sport waarbij je af- en toe geraakt wordt. Maar bij ons op de sportschool heeft onderling respect prioriteit. Je zal dus niet worden afgetuigd door iemand die veel beter is dan jij.


Sparren is niet verplicht bij het kickboksen in Barendrecht / Ridderkerk.

WAAROM BEGINNEN MET KICKBOKSEN IN BARENDRECHT / RIDDERKERK?

NA EEN KICKBOKSTRAINING IN BARENDRECHT / RIDDERKERK VOEL  JE JE VEEL BETER

Na iedere kickbokstraining in Barendrecht / Ridderkerk voel je je moe maar voldaan. Je bent ontspannen en hebt het gevoel dat je de hele wereld aankunt.

KICKBOKSEN MAAKT JE BEWUST VAN JE EIGEN KWALITEITEN

Dankzij het kickboksen in Barendrecht / Ridderkerk weet je dat je in staat bent om jezelf te verdedigen als het er ooit  echt op aankomt. Je leert op de training de meest effectieve, in de praktijk geteste technieken. Vergelijk dit met als iemand die voetbalt in het eerste en een wedstrijdje voetbalt tegen iemand die nog nooit een bal heeft aangeraakt.

JE BENT LID VAN EEN FANTASTISCH TEAM

Er is niks dat zo’n goede band schept als de voorbereiding voor een (kickboks) wedstrijd Of je nou zelf moet vechten, of je teamgenoten helpt klaar te stomen. Je team wordt je tweede familie.

JE KUNT WEER TROTS ZIJN OP JE LICHAAM

Je merkt op de trainingen dat je steeds sterker wordt. Kickboksen in Barendrecht / Ridderkerk maakt zichtbaar gespierder en na verloop van tijd worden je buikspieren zichtbaar.

JE KICKBOKST IN BARENDRECHT / RIDDERKERK OP JE EIGEN NIVEAU MET HELE NORMALE MENSEN

Natuurlijk trainen we hard en word je weleens geraakt. Maar je wordt dus niet opeens afgetuigd. En al helemaal niet door iemand die al veel beter is dan jij. 

WE BEPERKEN BLESSURES TOT EEN MINIMUM

We snappen dat je geen zin hebt constant met blauwe ogen of een bloedneus naar je werk/school te gaan. Zoals bij iedere sport gebeurt er wel eens een ongelukje, maar we beperken blessures tot een minimum.

DE KICKBOKSTRAINER IN BARENDRECHT / RIDDERKERK

Als je aan een 'typische' MMA- en kickbokstrainer denkt zal je waarschijnlijk niet aan mij denken. 


En dat is prima ;) 


MMA en kickboksen hebben mij als sporten héél veel gegeven. Niet alleen omdat de sport er voor zorgt dat je in de beste vorm van je leven komt. 


Maar vooral omdat je anderen en bovenal jezelf leert respecteren.

MMA en kickboksen zijn een ego filter. 


Hoe goed je ook bent, er is altijd wel iemand beter.


Als je je MMA of kickboksttraining volhoudt dan zijn alle andere uitdagen in het leven een eitje. Niet alleen in de gym, maar ook op school of op je werk.

BEGINNEN MET KICKBOKSEN?

Klik op de knop hieronder om te starten. Geen zorgen, je zit nergens aan vast. Er zitten geen addertjes onder het gras. Ik wil gewoon de je in het echt ervaart hoe vet kickboksen is. Blijkt dat kickboksen toch niks voor je is...even goede vrienden.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER KICKBOKSEN IN RIDDERKERK


Ik heb nog geen trainingservaring, kan ik dan toch meedoen?

Zeker weten! Iedereen is welkom. Ik kan me nog goed herinneren hoe spannend ik het zelf vond om mijn eerste kickbokstraining te doen. Maar maak je vooral niet te druk, want je zal zien dat het enorm meevalt ;)


Ben ik wel goed genoeg om met jullie mee te trainen?

De mentaliteit in het kickboksen is anders dan je misschien bij andere sporten gewend bent. Respect is enorm belangrijk. Bij het kickboksen in Barendrecht / Ridderkerk krijg je de tijd om je op je eigen tempo te ontwikkelen. Je zal merken dat teamgenoten met meer ervaring het juist leuk vinden om jou uitleg te geven over de technieken. Je teamgenoten zijn er om jou verder te helpen. Of het nou je eerste training is, of dat je een profvechter bent.


Is een kickbokstraining erg zwaar?

Ja. Kickbokstrainingen zijn conditioneel zwaar. De eerste keren dat je komt trainen zal je dus even moeten doorbijten. Na een training ben je zo bezweet dat het lijkt of je onder de douche hebt gestaan. Maar je hoofd is helemaal leeg. Je lichaam is volledig ontspannen en je hebt het gevoel dat je de wereld weer aankunt.


Ik heb het erg druk, kan ik toch met jullie meetrainen?

Hoe drukker je het heb (yup, ik kan er over meepraten) hoe belangrijker het is om even he-le-maal te ontstressen. Je hebt tijdens een kickbokstraining geen tijd om na te denken over je toets van volgende week. Of over de facturen die je nog moet betalen. Na een kickbokstraining ben je weer helemaal het mannetje.


Ik kan niet met een blauw oog naar mijn werk

Begrijpelijk. Je bepaalt voor het grootste deel zelf hoe hard je wilt sparren. Als je helemaal niet wilt sparren is dat ook prima. Natuurlijk blijft het kickboksen, dus je zal best af- en toe een blauwe plek hebben. Maar daar krijg je niks van.


Is sparren verplicht?

Nee. Sparren is niet verplicht


Word je agressief van kickboksen?

100% zeker niet. Kickboksen geeft je juist een gevoel van zekerheid. Je leert jezelf te beheersen. Op de training kun je alle stress, spanning en agressiviteit van je af trainen. Zodat je er in het dagelijks leven geen last meer van hebt.


En...hoe agressief zie ik eruit?

nick kickboksen ridderkerk


Wat heb ik nodig?

De eerste lessen zijn een korte broek en een t-shirt genoeg. Handschoenen en scheenbeschermers kun je bij ons lenen. Ik raad je wel aan om een bitje te kopen.

BEGINNEN MET KICKBOKSEN?

Klik op de knop hieronder om te starten. Geen zorgen, je zit nergens aan vast. Er zitten geen addertjes onder het gras. Ik wil gewoon de je in het echt ervaart hoe vet kickboksen is. Blijkt dat kickboksen toch niks voor je is...even goede vrienden.