mma rotterdam bjj dfc

BJJ & GRAPPLING IN ROTTERDAM/RIDDERKERK

De leukste BJJ trainingen van Rotterdam en omstreken volg je bij DFC in Ridderkerk - beginners zijn van harte welkom!

16

jaar ervaring

151

leden

100+

effectieve technieken

VOOR WIE IS BJJ IN ROTTERDAM / RIDDERKERK GESCHIKT?

bjj ridderkerk

Kijk eens goed naar deze foto...

Je ziet mannen, vrouwen, jongens en meisjes. 


In het dagelijks leven zijn zij programmeurs, marketeers, rij-instructeurs, studenten, leerlingen, leraren, ondernemers, beveiligers en nog veel meer. 


Je ziet mensen met talloze afkomsten, religies en politieke voorkeuren. 


Op de mat is dat allemaal niet belangrijk. Want bij de verwurging van Mo moet je net zo snel aftikken als op de verwurging van Dennis. 


Dát is wat BJJ zo'n mooie sport maakt. Onze BJJ in Rotterdam / Ridderkerk is voor iedereen.

braziliaans jiu jitsu ridderkerk

PERFECT VOOR PROFESSIONALS

En daarmee bedoelen we ondernemers, programmeurs en andere beroepen waarbij veel stress komt kijken. Uit eigen ervaring weten we dat BJJ een heerlijke manier is om te onstressen. Na een BJJ training in Rotterdam / Ridderkerk is je hoofd leeg en je bent ontspannen. Klaar voor de uitdagingen van morgen.

JIJ KRIJGT GÉÉN KLAPPEN

BJJ in Rotterdam / Ridderkerk draait om het 'onschadelijk' maken van je tegenstander zonder trap- of stoot technieken. Dit maakt de sport heel geschikt voor mensen die een vechtsport willen doen, maar niet de volgende dag met een blauw oog op hun werk willen verschijnen.

WORDT FITTER, STERKER EN SLANKER

Je wil fitter, sterker en slanker worden? Dan hoef je echt geen uren op de hometrainer door te brengen. Tijdens een BJJ training verveel je je nooit en verbrand je bergen calorieën.

WEINIG BLESSURES

Bij onze BJJ lessen in  Ridderkerk doen we niet aan haantjes gedrag. Wij willen een veilige omgeving voor iedereen. Daarmee voorkomen we blessures en kunnen we met z'n nog allen jarenlang trainen.

BJJ VOOR IEDER NIVEAU

BJJ kan misschien wat intimiderend overkomen. Je eerste training is altijd spannend. Het mooie aan BJJ is dat we werken met banden. Daardoor weet je precies hoe goed iemand is. Als je net begint start je met een witte band. Teamgenoten met een hogere band houden hier rekening mee en helpen je met de technieken tijdens de training.

JE KAN BANDEN HALEN

In het BJJ heb je banden (wit, blauw, paars, bruin & zwart). Bij onze BJJ lessen in Rotterdam / Ridderkerk kun je alle banden halen. Anders dan bij veel andere vechtsporten duurt het in BJJ ongeveer 10 jaar om je zwarte band te halen. BJJ is dus echt een lifestyle.

DE BJJ TRAINERS

bjj ridderkerk nick de zeeuw

NICK DE ZEEUW (BLACK BELT)

BJJ begon voor mij bijna tien jaar geleden als een 'must' om mijn groundgame voor MMA te verbeteren. De gi (het pak) vond ik maar warm en ingewikkeld. 


Inmiddels is de BJJ samen met MMA mijn grootste passie. Vooral het kunnen domineren van een tegenstander zonder dat je geweld hoeft te gebruiken vind ik geweldig.

BEGINNEN MET BJJ IN ROTTERDAM / RIDDERKERK?

Klik op de knop hieronder om te starten. Geen zorgen, je zit nergens aan vast. Je abonnement is per maand opzegbaar. Er zitten geen addertjes onder het gras. Ik wil gewoon de je in het echt ervaart hoe vet BJJ is. Blijkt dat BJJ toch niks voor je is...even goede vrienden.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER BJJ IN ROTTERDAM / RIDDERKERK


Word ik in tijdens de training in elkaar geslagen?

Het mooie van BJJ als vechtsport is dat je een tegenstander kan controleren zonder dat je hem/haar pijn hoeft te doen. Je mag bij BJJ immers niet slaan of trappen zoals bij het kickboksen. Ons team bestaat uit mensen die allemaal de volgende dag weer naar hun werk moeten. Niemand wil dus een ander opzettelijk blesseren. Je hoeft je dus absoluut geen zorgen te maken dat iemand je tijdens de training 'in elkaar slaat'.


Is het niveau van de groep niet te hoog?

Logisch dat je dat denkt. Maar geen zorgen. Iedere training zijn mensen die voor het eerst komen trainen. Dus iedere training nemen we de basis door en kun je trainen met iemand van je eigen niveau. We gooien NOOIT iemand zomaar in het diepe. 


Ben ik te jong voor BJJ?

Je kunt bij ons meetrainen vanaf 12 jaar. Je traint dan gewoon samen met de volwassen. Je bent dan natuurlijk één van de jonkies van de groep en hier houdt iedereen rekening mee. Volwassenen vinden het trouwens ook niet erg om met nieuwelingen en jonkies te rollen, dan kunnen ze een rondje wat rustiger aan doen😊


Ik ken niemand van de groep

Toen ik net begon met trainen wilde ik graag een ‘trainingspartner’ omdat ik het spannend vond om alleen naar de training te gaan. BJJ is nou eenmaal niet voor iedereen weggelegd. Dus toen mijn 3e trainingspartner was afgehaakt ben ik toch maar alleen gegaan. Dat is de beste keuze die ik ooit gemaakt heb. De BJJ groep waar ik mee trainde was super gastvrij en binnen no-time voelde ik me thuis. Dus laat je niet tegenhouden door een ‘trainingspartner’ en kom lekker trainen. 


Er zijn vooral jongens/mannen op de training. Is het alleen voor mannen?

Klopt. Bij BJJ maak je natuurlijk veel fysiek contact. Niet iedere dame vind dat even prettig. Maar dat wil niet zeggen dat vrouwen/meisjes niet welkom zijn. Om dit moment zijn er 5 dames lid van 13 tot 32 jaar. 


Ik vind BJJ te duur

In vergelijking met Basic Fit of Fit4free is BJJ inderdaad duur. Het is ons doel om een hele goede BJJ vechter van je te maken. Je krijgt nou eenmaal niet de beste kwaliteit lessen voor een budgetprijs.  Je hebt 8 trainingen per week. Dat zijn 32 trainingen per maand. Je betaalt dus 1 euro en 56 cent per training. Valt wel mee he...


Wat als je geen BJJ mag doen van je ouders?

Uiteraard bepalen je ouders wat goed voor je is, en niet wij. Waar je ouders misschien wel voor open staan is om een keer een training te komen kijken. Jullie zijn altijd welkom. 


Ik heb nog nooit van jullie gehoord.

Dat kan kloppen. Wij zitten pas sinds 2018 in Ridderkerk


Ik doe al een andere sport, kan ik dit combineren?

Zeker weten. Geloof het of niet, ik heb zelf 2 jaar BJJ gecombineerd met korfbal. Je zal soms wat spierpijn hebben van je BJJ training, maar daar krijg je niks van. 


Ik kan niet alle trainingen meedoen

Geen ramp. Je lichaam heeft sowieso tijd nodig om aan BJJ te wennen. Zeker als je net begint is het helemaal niet erg om niet alle trainingen te pakken. Er is een flink aantal leden dat niet alle trainingen meedoet.  Mocht je BJJ op den duur zo leuk gaan vinden dat je meer wilt gaan trainen zijn daar vast de nodige aanpassingen in je agenda voor te maken. Just get started.

BEGINNEN MET BJJ?

Klik op de knop hieronder om te starten. Geen zorgen, je zit nergens aan vast. Je abonnement is per maand opzegbaar. Er zitten geen addertjes onder het gras. Ik wil gewoon de je in het echt ervaart hoe vet BJJ is. Blijkt dat bJJ toch niks voor je is...even goede vrienden.